SoftHulp uw startpunt voor tech info

01_short_tip_on_button

LibreOffice geeft korte tips wanneer u over de knoppen in elk van de programma’s hoverd. Er zijn ook uitgebreide tips beschikbaar die langere beschrijvingen over de knoppen van de werkbalk weergeven.

De korte tips tonen de naam van het commando en de sneltoets voor het commando, als er één is ingesteld. De korte tips zijn altijd ingeschakeld – u kunt ze niet uitschakelen. Als u de uitgebreide tips wilt zien, kunt u altijd de uitgebreide tips weergeven of alleen tijdelijk weergeven. We laten u zien hoe u beide kunt doen.

00_lead_image_extended_tip

Om altijd uitgebreide tips weer te geven, open een LibreOffice-programma en ga naar Tools> Opties.

02_selecting_tools_options

In het dialoogvenster Opties selecteert u ‘Algemeen’ onder LibreOffice in de boomstructuur aan de linkerkant. Vervolgens vinkt u het vakje “Extended tips” onder Help aan de rechterkant.

03_turning_on_extended_tips

Klik op “OK”

04_clicking_ok

Nu, als je je muis over een knop op de werkbalk beweegt, verschijnt er een beschrijving, in plaats van de korte tip.

05_extended_tips_on_permanently

Als u de uitgebreide tips niet altijd wilt, kunt u deze tijdelijk op aanvraag aanvragen. Om dit te doen, druk op Shift + F1. De muisaanwijzer wordt een Help-muisaanwijzer, met een vraagteken dat naast de aanwijzer wordt weergegeven. Wanneer u uw muis over een knop op de werkbalk beweegt, wordt een uitgebreide tip weergegeven voor die knop.

06_extended_tip_showing_temporarily

De Help muisaanwijzer is uitgeschakeld de volgende keer dat u op een willekeurige plek met de muis en de reguliere tips worden hersteld.

Share.

About Author

Leave A Reply